Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Vampyrernas historia" by Katarina Harrison Lindberg # Book PDF Kindle ePub Free

Vampyrernas historia

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Vampyrernas historia
  • Author : Katarina Harrison Lindberg
  • Release Date : January 16, 2013
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 2872 KB

Description

Vampyrernas historia Àr en fÀrgstark och djuplodande översikt av vampyrer och vampyrförestÀllningar genom tiderna. LÀsaren tas med pÄ en resa frÄn de blodtörstiga avgrundsdemonerna i Mesopotamien till de lika sensuella som livsfarliga vampyrerna i tv-serien True Blood.
För första gÄngen nÄgonsin fÄr dessutom de skandinaviska vampyrtraditionerna utrymme i en populÀrvetenskaplig bok. Bockstensmannen i Varberg och Takstainarn pÄ Gotland samsas med den danske regissören Carl Theodor Dreyers vampyrfilm frÄn 1931 och John Ajvide Lindqvists barnvampyr i LÄt den rÀtte komma in. HÀr berÀttas Àven om verkliga personer, sÄdana som i efterhand har kallats vampyrer och sÄdana som sjÀlva anser att de Àr vampyrer. HÀr möter vi nutida vampyrsekter med bloddrickare och deras donatorer.
Vampyrernas historia vĂ€nder sig till alla som vill veta vad en vampyr egentligen Ă€r, eller har varit, ur historisk och kulturell synvinkel. Syns vampyrer i speglar? TĂ„l de vitlök? Är det sant att de hatar varulvar? Vem var Dracula? Och finns det riktiga vampyrer?


Ebook Free Online "Vampyrernas historia" PDF ePub Kindle